Stout-pata - Rönkä - maussa on sen voima

Stout-pata

Stout-pata

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Naudan ulkopaistia kuutioina
  • 1 sipuli
  • 300 g babyporkkanoita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl Guinnessia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl sokeria
  • 3 laakerinlehteä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Stout-pata

Esilämmitä uuni 150°C asteeseen. Kuumenna valurautapata keskikorkealle lämmölle ja ruskista paistikuutiot öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Kun olet ruskistanut lihat, nosta ne sivuun ja pienennä lämpöä hieman. Laita pataan babyporkkanat ja karkeasti silputtu sipuli sekä ruskista niitä hetki. Lisää vehnäjauhot ja jatka ruskistamista jatkuvasti sekoittaen. Lisää sen jälkeen lihat takaisin pataan ja sekoita.

Kaada joukkoon koko tölkki Guinnessia, lihaliemikuutio sekä sokeri ja laakerinlehdet. Sekoita hyvin ja anna seoksen kiehahtaa.

Laita pataan kansi päälle ja siirrä pata uuniin. Kypsennä uunissa 2½-3 tuntia, kunnes liha on erittäin mureaa.

Tarjoile riisin tai perunamuusin kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.