Sunnuntain nautawok - Rönkä - maussa on sen voima

Sunnuntain nautawok

Sunnuntain nautawok

Kauppalista

  • 300 g Rönkä Härkäkäristys
  • 400 g munanuudeleita
  • 3 porkkanaa suikaleina
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 200 g valkokaalia tai kiinankaalia
  • 100 g vihreitä soijapapuja
  • Seesamiöljyä
  • Soijaa
  • Valkopippuria
  • Valkosipulijauhetta

Kastike

  • ½ dl miriniä
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl seesamiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sunnuntain nautawok

Kuumenna wokkipannu erittäin kuumaksi ja kaada pannulle seesamiöljyä. Ruskista härkäkäristys nopeasti, jatkuvasti käännellen. Mausta lopuksi valkopippurilla, valkosipulijauheella ja lorauksella soijakastiketta. Nosta lihat sivuun ja pienennä lämpöä hieman. Kasvikset kypsyvät matalammalla, mutta silti riittävän kuumalla lämpötilalla.

Suikaloi porkkanat ja kaali. Lorauta pannulle lisää öljyä tarvittaessa ja kypsennä kasviksia sekä soijapapuja niin, että ne ruskistuvat ja pehmenevät hieman, mutta niihin kuuluu jäädä purutuntumaa. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta ne.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kun kasvikset ovat kypsyneet sopivasti, lisää härkäkäristys ja nuudelit pannulle. Kaada päälle juuri tekemäsi kastike ja sekoita, kunnes kastike on täysin imeytynyt nuudeleihin.

Lisää lopuksi silputut kevätsipulin varret ja sekoita. Annostele heti kulhoihin ja koristele halutessasi silputulla korianterilla.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)