Sweet & sour lihapullat

Sweet & sour lihapullat

Kauppalista

Lihapullat

  • 700 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa
  • Rouhittua mustapippuria

Kastike

  • 1 tlk ananaspaloja
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ½ dl ketsuppia
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sweet & sour lihapullat

Valuta ananaspalojen mehu erilliseen astiaan ja sekoita mehun joukkoon maissitärkkelys. Lisää myös ketsuppi, soija, fariini sekä etikka. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi ananaspalat. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset keskenään ja muotoile massasta n. 3 cm halkaisijaltaan olevia lihapullia. Paista lihapullia uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.

Lämmitä paistokasari keskilämmölle ja kaada sille kastike, jonka valmistit aiemmin. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes kastike paksuuntuu hieman ja alkaa kuplia.

Laita lihapullat kastikkeen joukkoon ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia.

Tarjoillaan pastan tai riisin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)