Syksyinen nautapata - Rönkä - maussa on sen voima

Syksyinen nautapata

Syksyinen nautapata

Kauppalista

  • 800 g Rönkä Naudan Paistikuutio naturel
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl pippuria
  • 2 dl lihalientä
  • ½ dl tomaattipyrettä
  • ½ dl punaviiniä
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 400 g perunoita
  • 100 g sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita, siitakesieniä tms.)
  • 2 isoa porkkanaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Syksyinen nautapata

Sekoita isossa kulhossa naudanlihakuutiot, jauhot, suola, timjami sekä pippuri, jotta jauhot ja mausteseos ovat tasaisesti lihojen pinnassa.

Ruskista lihat isossa padassa keskilämmöllä. Lisää sen jälkeen lihaliemi, tomaattipyre, viini sekä valkosipulimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja pilko sillä välin perunat, sienet ja porkkanat lihakuutioiden kokoisiksi paloiksi ja lisää nekin pataan.

Jatka hauduttamista matalalla lämmöllä 2-3 tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja juurekset ovat kyllin pehmeitä.

Tarjoile tuoreen leivän kera ja koristele annokset tuoreella persiljalla!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.