Tandoorilihapullat

Tandoorilihapullat

Kauppalista

Lihapullamassa

  • 700g Rönkä naudan jauheliha 10%
  • 1 iso sipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • Chilijauhetta maun mukaan
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 dl silputtua korianteria (käytä varret lihapullamassaan ja lehdet koristeluun)

Tandoorikastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl chilijauhetta (makusi mukaan)
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Tandoorilihapullat

Kaikkein helpoin tapa on käyttää apuna monitoimikoneen leikkuriterää jolla voit helposti valmistaa molemmat massat. Käsinkin onnistut toki yhtä hyvin.

Laita Rönkä naudan jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon muut lihapullamassan ainekset, sekoita huolellisesti. Pyörittele naudan jauhelihamassa lihapulliksi ja asettele pyörykät uunivuokaan. Paista 175°C asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Lihapullien paistuessa valmistele tandoorikastike. Laita kastikkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, silppua veitsellä kaikki erittäin pieneksi tai käytä valkosipuliin ja inkivääriin raastinta. Tärkeintä on, että kastike on kermaisen tasaista.

Kun lihapullat ovat saaneet kypsyä 15 minuuttia, kaada kastike lihapullien joukkoon ja sekoittele siten, että jokainen lihapulla saa päälleen kunnolla kastiketta. Paista kastikkeen kanssa vielä 20 minuuttia jotta valkosipulit, inkiväärit ja muut maut sekoittuvat ja kypsyvät.

Koristele vuoka kunnon kerroksella silputtua korianteria ja tarjoile basmatiriisin kera.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)