Täytetyt myskikurpitsat

Täytetyt myskikurpitsat

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 20%
  • 1 iso myskikurpitsa (tai 2 pientä)
  • n. 200g tuoreita herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl kanelia
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Täytetyt myskikurpitsat

Halkaise myskikurpitsat ja kaavi siemenkodat pois lusikalla. Mausta leikkuupinnat suolalla ja pippurilla. Laita kurpitsat leikkuupinta ylöspäin 220°C asteiseen uuniin kypsymään 40 minuutiksi.

Laita pannulle hiukan öljyä ja heti perään pieneksi pilkotut porkkanat, silputtu sipuli, silputut varsisellerit ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja kypsennä keskilämmöllä n. 5 minuutin ajan. Lisää pannulle jauheliha ja kaneli, mausta suolalla. Kypsennä kunnes liha on hiukan ruskistunut. Lisää vielä lopuksi pilkotut herkkusienet ja paistele n. 5 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja kaikki on kypsää.

Ota kurpitsat uunista ja kaavi lähes tyhjäksi, jätä kuitenkin 1-2cm kerros kurpitsaa sisäpinnalle. Sekoita kaavittu kurpitsa jauhelihatäytteeseen ja täytä lähes tyhjät kurpitsankuoret kukkurallisiksi lihatäyteellä. Tässä vaiheessa kannattaa vielä maistella ja maustaa täytettä tarvittaessa. Herkkusuut laittavat lihatäytteen päälle vielä vahvaa juustoa (gouda, kypsytetty cheddar tms.).

Laita täytetyt kurpitsat vielä kymmeneksi minuutiksi uuniin. Paista toinen sipuli karamellisoiduiksi sipulirenkaiksi. Lisää sipuli täytettyjen kurpitsojen päälle ennen tarjolle asettamista.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)