400 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
400 g makaronia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
3 kananmunaa
5 dl maitoa
n. 2 dl juustoraastetta
Tähteä viidestä
(0 arviota)
1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä paistinpannulla öljyssä hetken aikaa.
2. Lisää naudan jauheliha pannulle ja ruskista se kypsäksi.
3. Lisää mausteet ja tomaattimurska sekä vesi. Anna kiehua hiljalleen kokoon ilman kantta noin 10-20 minuuttia.
4. Keitä sillä välin makaronit suolalla maustetussa vedessä al denteksi ja valuta ne hyvin.
5. Vatkaa kananmunat ja maito kulhossa sekaisin.
6. Sekoita makaronit ja jauhelihaseos uunivuokaan.
7. Kaada kananmunaseos makaroni-jauhelihaseoksen päälle.
8. Ripottele päälle juustoraastetta.
9. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes makaronilaatikko on pinnaltaan kauniin kullanruskea.