Yhden padan fileateria - Rönkä - maussa on sen voima

Yhden padan fileateria

Yhden padan fileateria

Kauppalista

  • 1 kokonainen Rönkä naudan sisä- tai ulkofile
  • 1 kokonainen kukkakaali
  • 5 salottisipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 100 g lehtikaalia
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • Oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Yhden padan fileateria

Lämmitä uuni 250°C asteeseen. Hiero fileen pintaan hieman oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria, aseta file valurautapannuun tai -pataan, työnnä lihaan paistomittari ja paista uunissa 10-12 minuuttia.

Sillä välin pilko kukkakaali ja kuori sekä puolita salottisipulit. Laita ne kulhoon ja mausta lorauksella oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.

Ota pannu uunista ja levitä kasvikset fileen ympärille. Laita pannu takaisin uuniin 15-18 minuutiksi tai kunnes liha on saavuttanut halutun kypsyysasteen. Sekoita kasviksia 1-2 kertaa paiston aikana.

Nosta pannu uunista, kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä.

Sekoita kulhossa 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu sekä sinappi. Heitä lehtikaalit vielä kuumalle pannulle ja sekoittele. Kaada lopuksi kastike päälle ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä.

Viipaloi file ja tarjoile kukkakaali-granaattiomenasalaatin kera. Hyvä viini kuuluu asiaan!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.