Yhden padan fileateria

Yhden padan fileateria

Kauppalista

  • 1 Rönkä naudan sisä- tai ulkofile
  • 1 kokonainen kukkakaali
  • 5 salottisipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 100 g lehtikaalia
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • Oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Yhden padan fileateria

Naudan fileen voi valmistaa kokonaisena uunissa, ja padassa kypsyessä kuivuminen ei ole niin suuri vaara kuin ritilällä kypsennettäessä. Voit halutessasi vaihtaa naudan fileen myös poron fileeseen.

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 250°C asteeseen. Hiero fileen pintaan hieman oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria, aseta file valurautapannuun tai -pataan, työnnä lihaan paistomittari ja paista uunissa ilman kantta 10-12 minuuttia.

Sillä välin pilko kukkakaali ja kuori sekä puolita salottisipulit. Laita ne kulhoon ja mausta lorauksella oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.

Ota pannu uunista ja levitä kasvikset fileen ympärille. Laita pata kannella peitettynä takaisin uuniin 15-18 minuutiksi tai kunnes liha on saavuttanut halutun kypsyysasteen. Sekoita kasviksia 1-2 kertaa paiston aikana.

Nosta pata uunista, kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu sekä sinappi. Heitä lehtikaalit vielä kuumalle pannulle ja sekoittele. Kaada lopuksi kastike päälle ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä.

Viipaloi file ja tarjoile kukkakaali-granaattiomenasalaatin kera. Hyvä viini kuuluu asiaan!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)