72 tunnin pizzataikina

72 tunnin pizzataikina

Kauppalista

  • 1100g pizzajauhoja, 00-jauhoja tai durumjauhoja
  • 38 g himalajansuolaa tai merisuolaa
  • 2 g kuivahiivaa

Lisäksi pizzan täytteet makusi mukaan

  • Mozzarellajuustoa
  • Tomaattikastiketta
  • Rönkän naudan jauhelihaa
  • Rönkän naudan tai poron kylmäsavupaistisiivuja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

72 tunnin pizzataikina

72 tunnin pizzataikinan ideana on, että taikina alkaa käydä hieman, mikä antaa sille paitsi täydellisen koostumuksen, myös ihanan, hapanleipämäisen maun! Suosittelemme taikinan valmistuksen apuvälineeksi keittiövaakaa, joka on jauhojen ym. annostelussa tarkempi kuin tilavuusmitta. Taikinan valmistaminen on helppoa, vaikeinta on odottaminen

- Sekoita teräs- tai lasikulhossa kuivat ainekset keskenään joko käsin tai puuhaarukalla. Lisää 7.8dl kädenlämpöistä vettä vähitellen koko ajan sekoittaen. Jauhota työtaso pizzajauhoilla ja kaavi taikina kostutetuilla käsillä pöydälle. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes kaikki jauhokokkareet ovat poissa.

- Peitä kulho tuorekelmulla ja laita taikina huoneenlämpöön kohoamaan 24 tunniksi.

- Jauhota työtaso jälleen ja työstä taikinasta 5-7 samankokoista palloa. Öljyä vaikkapa muffinssivuoka tai iso lasivuoka ja asettele taikinapallot riittävän suurin välein vuokaan. Peitä kelmulla ilmatiiviisti ja laita taikina jääkaappiin 48 tunniksi.

- Kun alat valmistaa pizzojasi, ota taikina huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista, jotta taikinaa olisi helpompi käsitellä ja pizzaan tulisi ihanan ohut, rapea pohja.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.