Tähteä viidestä
(0 arviota)
Esilämmitä uuni tai grilli 200°C asteeseen. Halkaise munakoisot pitkittäin ja tee myös pieniä viiltoja hedelmälihaan. Sipaise halkaisupintaan oliiviöljyä ja kypsennä munakoisoja uunissa tai grillissä n. 45 minuuttia, tai kunnes munakoisot ovat kauttaaltaan todella pehmeitä.
Ota munakoisot jäähtymään. Pilko sillä välin valkosipulinkynnet reiluiksi paloiksi ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää myös tahini, mausteet ja 2 rkl oliiviöljyä. Kaavi munakoisoista hedelmäliha esimerkiksi ruokalusikalla ja laita munakoisotkin tehosekoittimeen. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu molemmista sitruunoista ja käynnistä tehosekoitin.
Sekoita tasaiseksi tahnaksi, maista ja mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Tarjoile dippinä naanleivän, ranskalaisten tai sipsien kanssa!