Baijerilainen perunasalaatti - Rönkä - maussa on sen voima

Baijerilainen perunasalaatti

Baijerilainen perunasalaatti

Kauppalista

  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 100 g sipulia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 5 rkl rypsiöljyä
  • 5 rkl valkoviinietikkaa
  • 1-1,5 dl lihalientä (lämpimänä)
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • vettä (tarvittaessa)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Baijerilainen perunasalaatti

Keitä ensin perunat kuorineen suolavedessä kypsiksi. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois kattilasta ja laske kattilaan kylmää vettä. Näin kypsyminen pysähtyy ja kuorikin irtoaa helpommin. Kuori perunat ja pilko ne n. 2 x 2 cm kuutioiksi. Hienonna myös sipuli ja sekoita perunoiden kanssa suuressa kulhossa.

Sekoita marinadin ainekset toisessa kulhossa hyvin ja kaada peruna-sipuliseoksen päälle ja kääntele huolella, jotta maut tarttuvat perunoihin kauttaaltaan. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää tarvittaessa kädenlämpöistä vettä.

Anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele silputulla persiljalla ja ruohosipulilla.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.