Balsamicokastike pihville

Balsamicokastike pihville

Kauppalista

  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Balsamicokastike pihville

Balsamicokastike sopii erinomaisesti naudanlihapihville, etenkin jos pidät sen makeasta ja hieman happamasta makuprofiilista. Balsamicokastike tuo pihville syvyyttä ja monipuolisuutta makumaailmaan. Voit käyttää balsamicokastiketta myös marinadina ennen pihvin paistamista tai grillauksen aikana, tai voit tarjoilla sen kypsennetyn pihvin päällä.

Jotkut suositut yhdistelmät naudanlihan ja balsamicokastikkeen kanssa voivat sisältää myös muita aineksia, kuten valkosipulia, rosmariinia tai hunajaa, jotka voivat täydentää makuelämystä. Kokeile erilaisia suhteita ja makuyhdistelmiä nähdäksesi, mikä miellyttää omaa makuaistiasi parhaiten.

Muista, että makuasiat ovat henkilökohtaisia, joten voit aina soveltaa reseptejä oman mieltymyksesi mukaan.

Valmistusohje:

Jos olet paistanut pihvit pannulla, nosta ne vetäytymään folion sisään ja valmista kastike samalla pannulla. Muuten voit valmistaa kastikkeen vaikkapa kasarissa.

Silppua salottisipulit ja valkosipuli erittäin hienoksi silpuksi. Kaada pannulle balsamico ja lisää sipulit, hauduta keskilämmöllä kunnes sipulit pehmenevät ja balsamico on redusoitunut paksuksi siirapiksi.

Pienennä lämpötilaa ja lisää voita pieni nokare kerrallaan, kunnes kastike on jälleen juoksevampaa ja kirkastuu. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää halutessasi hieman suolaa ja pippuria. Kun kastikkeen koostumus on mieleistä, valuta sitä ohuena nauhana pihvien päälle ja lautasen reunoille kun olet koonnut annokset valmiiksi.

Kastike antaa paitsi upean lisäsäväyksen valmiiksi herkulliselle pihville, myös kaunista visuaalista ilmettä!

Vinkki: Ammattikeittiöissä kastike siivilöidään ennen sen redusoimista, jolloin sipulit ja muut sattumat jäävät pois tarjoiltavasta kastikkeesta, mutta ne ovat luovuttaneet makunsa kastikkeeseen. Näin voit saavuttaa vieläkin visuaalisemman elämyksen.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)