Bearnaisekastike

Béarnaisekastike

Kauppalista

  • 1 dl vettä

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 2 kananmunan keltuaista

  • 200 g voisulaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • Suolaa

  • 1 rkl hienonnettua rakuunaa

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Béarnaisekastike

Béarnaise on yksi klassikkokastikkeista, joiden osaaminen kuuluu jokaisen oman arvonsa tuntevan kotikokin repertuaariin. Emulsiomainen, jopa majoneesin kaltainen kastike vaatii valmistajaltaan tarkkuutta, mutta jo parin harjoittelukerran jälkeen otteista tulee varmoja ja lopputulos on aina luotettavan herkullinen.

Ainoa vaara bearnaisekastikkeen valmistuksessa on liian korkea lämpötila, jolloin kastike leikkautuu ja muuttuu kokkareiseksi. Hiljaa hyvä tulee, ja lämpöä voi tarvittaessa nostaa hiljalleen, tai kulhoa käyttää pois vesihauteen päältä, mikäli leikkautuminen uhkaa.

Valmistusohje:

Kaada pienen kasarin pohjalle vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.

Aseta teräskulho kasarin päälle ja mittaa kulhoon vesi, etikka ja keltuaiset. Sekoita aineksia vispilällä ja kuumenna sitä n. 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Varo kuumentamasta liikaa, jotta kastike ei leikkaudu.

Nosta kulho pois kasarin päältä ja lisää voisula ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu, hienonnettu rakuuna ja suolaa.

Tarjoile heti karitsanpaistin tai naudanlihapihvin kanssa.

VINKKI: Mikäli kastikkeesi leikkautuu, voit vielä yrittää pelastaa tilanteen lisäämällä kastikkeeseen jääpalan ja sekoittamalla samalla!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)