Beef Wellington - Rönkä - maussa on sen voima

Beef Wellington

Beef Wellington

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Naudan sisäfile
  • 50 g voita
  • 1 sipuli
  • 50 g sieniä (tatteja, herkkusieniä, kantarelleja tms.)
  • 50 g maksapasteijaa
  • 1 kg voitaikinaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 3 dl lihalientä
  • 3 rkl punaviiniä
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Beef Wellington

Esilämmitä uuni 225°C asteeseen ja aseta pinnaltaan kuivattu kokonainen sisäfile uunivuokaan. Sivele fileen pintaan n. 2 rkl pehmeää voita ja ripottele päälle kevyesti suolaa. Paahda uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut. Nosta liha folioon ja ota paistoliemi talteen, anna fileen jäähtyä sillä välin kun valmistelet muut vaiheet.

Kuullota silputtua sipulia sekä karkeasti pilkottuja sieniä pannulla voissa ja aseta sivuun jäähtymään.

Sekoita maksapasteijan joukkoon n. 2 rkl pehmeää voita ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuorruta sisäfile ensin pasteijalla, sitten sieni-sipuliseoksella.

Valmista voitaikina tällä reseptillä tai valitse kaupan pakastealtaasta valmis versio. Kaulitse voitaikinasta niin iso levy, että saat käärittyä fileen siihen. Nosta file taikinalevyn keskelle, taita päät fileen päälle ja pyöräytä taikinakuori fileen ympärille. Pidä huoli siitä, että taikinaa on yhtä paksusti joka puolella, eikä esimerkiksi saumasta tule liian paksu. Aseta file saumapuoli alaspäin uunipellille, tee päälle muutama kevyt viilto ja voitele munankeltuaisella. Paista 225°C asteessa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen pienennä lämpöä n. 210°C asteeseen. Kypsennä vielä toiset 10-15 minuuttia, tai kunnes taikinakuori on kauniin ruskea. Nosta file uunista lepäämään kastikkeen teon ajaksi.

Kaada kaikki paistoliemi pannulle, jolla kuullotit sipulit ja sienet. Sekoita joukkoon lihaliemi sekä punaviini ja keitä kokoon n. 10 minuutin ajan.

Tarjoile Beef Wellington perunoiden, kastikkeen sekä kasvisten kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)