Gochujang-kastike
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Tässä reseptissä käytimme kimchiä, joka on korealainen hapatettu kaalilisuke, jota saa valmiina useista ruokakaupoista. Hapankaali käy myös, mutta se on hieman kimchiä kitkerämpää.
Keitä riisi ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta se soijakastikkeella, valkopippurilla ja seesaminsiemenillä (tai kuinka ikinä haluatkaan). Paista kananmunat miedolla lämmöllä "sunny side up", eli paista vain toiselta puolelta ja jätä keltuainen löysäksi.
Sekoita gochujang-kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja kokoa annokset: laita pohjalle riisi ja asettele kimchi, jauheliha ja kasvikset omiksi lohkoikseen kulhon reunoille riisin päälle. Nosta kananmuna keskelle annosta ja lusikoi gochujang-kastiketta makusi mukaan koko komeuden päälle.
Kun alat nautiskella herkullista bibimbapia, riko keltuainen ja sekoita sitä hieman riisin joukkoon, jotta siitä syntyy kermainen "kastike" yhdessä gochujangin kanssa. Tämän vuoksi keltuaisen tulee olla sisältä valuvan pehmeää.