Biltong

Biltong

Kauppalista

  • 1500 g Rönkä Naudan suolattu paistipala
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1½ tl mustapippuria
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl fariinisokeria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Biltong

Paahda ensiksi korianterinsiemeniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa hyvin aromia, mutta varo polttamasta niitä. Jauha paahdetut siemenet morttelissa melko hienoksi jauheeksi ja sekoita sen joukkoon mustapippurirouhe sekä fariinisokeri.

Poista naudan suolattu paistipala pakkauksesta ja pyyhi sen pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa lihasta 2-3 cm paksuja viipaleita ja asettele ne laakeaan muovi- tai lasivuokaan. Ripottele mausteseos lihasiivujen pinnalle molemmin puolin ja valuta lopuksi etikka lihan päälle. Hiero etikkaa ja mausteita lihaan käsin, jotta varmistut makujen tasaisen levittymisen. Sulje astia kannella tai tuorekelmulla ja laita lihat jääkaappiin maustumaan yön yli tai enintään vuorokaudeksi.

Kun lihat ovat saaneet maustua, pujota siivujen paksumman pään läpi nyöri tai rautalanka ja ripusta kuivumaan kuten kuivaliha: talon pohjoisseinustalle verkolla suojattuna, 5-10 cm:n välein.

Valmistusaika on sama kuin kuivalihalla, mutta mausteet tuovat mukavaa vaihtelua perinteisen kuivalihan rinnalle! Voit välillä käydä testaamassa lihojen kosteuspitoisuutta puristamalla niitä kevyesti peukalon ja etusormen välissä siivun paksuimmasta kohdasta. Mitä enemmän liha joustaa, sitä enemmän siinä on vielä kosteutta jäljellä.

Biltongia nautitaan herkkuna tai retkieväänä samalla tavalla kuin meille tutumpaa kuivalihaa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)