Burgundinpata

Burgundinpata

Kauppalista

  • n. 1,5 kg Naudan Paistikuutio naturel (tai Naudan paisti pilkottuna)
  • 1 pkt pekonia
  • 1 iso porkkana
  • 1 iso sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 10-15 hillosipulia
  • 1 plo punaviiniä (Merlot, Pinot Noir)
  • 5-7 dl lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 500 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Burgundinpata

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Ruskista suikaloitu pekoni valurautapadassa pienessä määrässä öljyä. Nosta pekonit sivuun odottamaan ja ruskista sen jälkeen naudan paistikuutiot pekonin rasvassa. Nosta ruskistetut lihakuutiot myös odottamaan kun olet paistanut pinnat kiinni.

Leikkaa porkkanat ohuiksi kiekoiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota ensin porkkanoita ja sipulia n. 5 minuutin ajan, jonka jälkeen lisää hienonnettu valkosipuli. Kaada pekonit ja naudan paistikuutiot takaisin pataan ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele vehnäjauhot lihojen joukkoon. Ruskista 4-5 minuutin ajan.

Lisää hillosipulit, viini ja sen verran lihalientä, että ainekset peittyvät. Sekoita vielä joukkoon tomaattipyre ja hienonnetut yrtit. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita pataan kansi päälle ja siirrä se uuniin 2-3 tunniksi. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana ja lisää nestettä tarvittaessa. Kun liha alkaa olla läpikotaisin mureaa, valmistele sienet.

Pilko sienet isoiksi paloiksi (pienet voit jättää kokonaisiksi) ja kuullota ne reilussa voissa, kunnes sienet alkavat pehmentyä ja kutistua hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienet pataan ja kuumenna liedellä kiehuvaksi.

Tarjoile heti perunamuusin tai riisin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)