Chiliöljy - Rönkä - maussa on sen voima

Chiliöljy

Chiliöljy

Kauppalista

  • 3 dl laadukasta rypsiöljyä
  • 5 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 rkl sichuaninpippuria
  • 2 dl kuivattuja chilejä murskattuna
  • 1 tl suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chiliöljy

Kuumenna öljy kasarissa hieman keskilämpöä korkeammalle tähtianiksen, kanelitangon, laakerinlehtien ja sichuaninpippureiden kanssa. Kun öljy alkaa kuplia, pienennä lämpöä hieman, jotta mausteet eivät pala ja muutu kitkerän makuisiksi. Jatka kuumentamista n. 30 minuuttia.

Anna öljyn jäähtyä hieman ja murskaa sillä välin kuivatut chilit suolan kera. Laita murskatut mausteet kuumuutta kestävään kulhoon.

Kaada öljy kasarista tiheän siivilän läpi chilihiutaleiden päälle, siivilöiden pippurit ja muut mausteet öljyn seasta.

Sekoita ja jätä jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt kokonaan, siirrä kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Öljy säilyy jopa 4-6 kuukautta oikein säilytettynä!

Annostele nuudeleiden, kastikkeiden ja salaattien päälle kun kaipaat hieman lisäpotkua!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.