Demi-glace - Rönkä - maussa on sen voima

Demi-glace

Demi-glace

Kauppalista

Sachet d'Épices:

  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjaminoksa
  • 6-8 persiljanoksaa
  • 8-10 kokonaista mustapippuria

Kastike:

  • 2 rkl voita
  • 1 dl sipulia silputtuna
  • ½ dl varsiselleriä silputtuna
  • ½ dl porkkanaa silputtuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l lihalientä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Demi-glace

Kääri Sachet d'Épices -yrtit harsoon ja sulje puuvillanyörillä.

Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipulit, porkkanat ja sellerit kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Sirottele joukkoon jauhot ja jatka kypsentämistä koko ajan sekoittaen, kunnes jauho on ruskistunut. Varo, ettei jauho pääse palamaan! Sekoita sitten joukkoon n. puolet lihaliemestä ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen.

Kuumenna keskilämmölle ja varmista, että kastike poreilee kevyesti. Lisää kasariin yrttipussukka ja keitä kastiketta kasaan, kunnes sitä on jäljellä n. 2/3 alkuperäisestä.

Poista yrttipussukka, siivilöi kastike tiheän siivilän läpi, kaada kastike takaisin kasariin, laita yrttipussukka takaisin, sekoita joukkoon loppu lihaliemi ja jatka keittämistä, kunnes kastike on vähentynyt n. puoleen.

Poista lopuksi yrttipussukka ja mausta kastike suolalla makusi mukaan.

Demi-glace säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa, pakastettuna jopa useita kuukausia! Tarjoile pihvien tai paistin kera.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.