Demi-glace

Demi-glace

Kauppalista

Sachet d'Épices:

  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjaminoksa
  • 6-8 persiljanoksaa
  • 8-10 kokonaista mustapippuria

Kastike:

  • 5 dl lihalientä
  • 5 dl Espagnole-kastiketta
  • 1-2 rkl kuivaa sherryä tai punaviiniä (ei pakollinen)

 

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Demi-glace

Demi-glace on paksu ja rikkaan makuinen kastike, jota voidaan käyttää monin eri tavoin ruoanlaitossa. Tässä muutamia tapoja, joilla demi-glacea voidaan hyödyntää:

Kastikkeet: Demi-glacea voidaan käyttää perustana monille erilaisille liha-, kala- ja kasviskastikkeille. Se antaa syvyyttä ja rikkautta kastikkeisiin.

Lihan kanssa: Demi-glace on erityisen herkullinen liharuokien kanssa. Voit käyttää sitä esimerkiksi haudutettujen liharuokien, kuten pihvien tai paistien, kastikkeena.

Pasta: Voit lisätä demi-glacea pastakastikkeisiin antamaan niihin syvempää makua ja rakennetta.

Keitot: Demi-glacea voidaan käyttää keittojen pohjana tai antamaan niihin lisää makua ja täyteläisyyttä.

1. Tee yrttipussukka

Kääri Sachet d'Épices -yrtit harsoon ja sulje puuvillanyörillä. Näin yrtit antavat makunsa puuvillaharson läpi mutta on helppo napata pois kastikkeesta myöhemmin.

2. Redusoi lihaliemi ja Espagnole-kastike

Yhdistä lihaliemi ja espagnole-kastike suuressa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää yrttipussukka mukaan. Kiehauta seos ja säädä lämpö sitten miedommaksi ja keitä ilman kantta 45–50 minuuttia tai kunnes kastike on haihtunut puoleen alkuperäisestä määrästä. Lopputuloksena sinulla pitäisi olla noin 5-7 dl kastiketta.

3. Siivilöi kastike

Nappaa yrttipussukka pois kastikkeesta ja siivilöi hienoreikäisen siivilän läpi. Älä painele sattumia kauhalla, vaan yritä saada kastikkeesta mahdollisimman tasainen!

4. Mausta ja säilö

Jos käytät kastiketta sellaisenaan, mausta se suolalla oman maun mukaan ja lisää tilkka kuivaa sherryä tai punaviiniä. Jos käytät kastiketta toisen kastikkeen valmistukseen, älä lisää suolaa. Säilytä jääkaapissa enintään 5 päivää tai pakasta pieniin annoksiin enintään 6 kuukaudeksi. Pienet pakastepussit tai jääpalamuotti toimii tässä hyvin ja voit lisätä huikean makupommin ruokiin aina halutessasi!

Demi-glace säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa, pakastettuna kuukausia! Tarjoile pihvien tai paistin kera.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)