Sachet d'Épices:
Kastike:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kääri Sachet d'Épices -yrtit harsoon ja sulje puuvillanyörillä.
Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipulit, porkkanat ja sellerit kunnes sipuli on läpikuultavaa.
Sirottele joukkoon jauhot ja jatka kypsentämistä koko ajan sekoittaen, kunnes jauho on ruskistunut. Varo, ettei jauho pääse palamaan! Sekoita sitten joukkoon n. puolet lihaliemestä ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen.
Kuumenna keskilämmölle ja varmista, että kastike poreilee kevyesti. Lisää kasariin yrttipussukka ja keitä kastiketta kasaan, kunnes sitä on jäljellä n. 2/3 alkuperäisestä.
Poista yrttipussukka, siivilöi kastike tiheän siivilän läpi, kaada kastike takaisin kasariin, laita yrttipussukka takaisin, sekoita joukkoon loppu lihaliemi ja jatka keittämistä, kunnes kastike on vähentynyt n. puoleen.
Poista lopuksi yrttipussukka ja mausta kastike suolalla makusi mukaan.
Demi-glace säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa, pakastettuna jopa useita kuukausia! Tarjoile pihvien tai paistin kera.