Fermentoitu chili

Fermentoitu chili

Kauppalista

  • 500 g tuoreita chilejä
  • 5-8 g merisuolaa tai vuorisuolaa
  • Kannellinen lasipurkki
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Fermentoitu chili

Murskaa chilit tehosekoittimessa tai morttelissa hienoksi murskaksi, jotta chileistä irtoaa nestettä. Sekoita murskan joukkoon suolaa 1-1,5% chilien painosta ja kaavi seos puhtaaseen lasipurkkiin. Painele massa tiiviisti purkin pohjalle, jotta sinne ei jää ilmataskuja. Huolehdi samalla, että massan ja purkin kannen väliin jää parin sentin rako, sillä massa usein turpoaa hapattamisen aikana. Jos massassa ei ole juurikaan nestettä, voit lisätä vettä tilkan kerrallaan, jotta saat siitä riittävän kosteaa.

Sulje purkin kansi ja aseta se huoneenlämpöön. Jo yhdessä tai kahdessa päivässä massan pinnalle muodostuu liemi, joka peittää chilit ja estää massaa homehtumasta. Säilytä purkkia huoneenlämmössä viikon ajan ja raota kantta kerran päivässä, jotta purkkiin ei rakentuisi liikaa painetta.

Viikon jälkeen voit siirtää purkin viileämpään, kuten kellariin, mutta jos käytössäsi ei ole kylmätilaa, voit siirtää sen suoraan jääkaappiinkin vielä viikoksi tai kahdeksi. Tämän jälkeen massa on valmista käytettäväksi ruoanlaittoon!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)