Filepihvit valkosipulivoilla

Filepihvit valkosipulivoilla

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisäfile (4-5 pihviä)
  • 1 rkl öljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita paistamiseen

Valkosipulivoi:

  • n. 50 g voita
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 2 tl tuoretta timjamia silputtuna

Mesquite-mausteseos:

  • 1½ rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl fariinisokeria
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl meiramia
  • ripaus salviaa
  • ripaus sinappijauhetta
  • ripaus chilijauhetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Filepihvit valkosipulivoilla

Erinomaisten filepihvien valmistamisessa lämpötiloilla on valtavan suuri merkitys. Naudan fileen on oltava lähes huoneenlämpöistä ennen kypsentämistä ja paistinpannun tulee olla kuuma, jotta maillard-efekti toteutuu täydellisesti. Myös valkosipulivoin tulee olla hieman pehmeää tarjoiluhetkellä, eikä jääkaappikylmää.

Valmistusohje:

Valmista ensimmäiseksi valkosipulivoi, mielellään edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tiivistyä. Silppua yrtit ja murskaa valkosipulinkynnet pehmeän voin sekaan ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat valkosipulivoista kauniita nappeja, pyörittele valkosipulivoi pötköksi tuorekelmun sisään ja nosta se jääkaappiin jähmettymään.

Tee sen jälkeen mesquite-mausteseos. Kaikkea ei tulla käyttämään tässä reseptissä, minkä ansiosta sinulla on jatkossakin lihalle erinomaisen hyvin sopivaa savuista ja mausteista sekoitusta hyllyssäsi. Sekoita siis kaikki mausteseoksen ainekset keskenään pieneen lasipurkkiin.

Nosta naudan file huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa fileestä n. 4 cm paksuja pihvejä ja taputtele niiden pinnat kuiviksi talouspaperilla. Lorauta pihvien päälle pieni määrä rypsiöljyä ja hiero sitä pihvien pintaan joka puolelle. Ripottele sen jälkeen pihveille suolaa, mustapippuria sekä mesquite-seosta.

Kuumenna paistinpannu korkeahkolle lämmölle. Suosittelemme valurautapannua tai muuta paksupohjaista paistinpannua, joka pitää lämmön tasaisena koko paiston ajan. Kun lisäät pannulle voinokareen, sen tulisi sulaa sihahtaen, mutta ei savuta heti pannulle osuessaan. Kallistele pannua jotta voi leviää joka puolelle pannua. Nosta pihvit paistinpannulle ja ruskista 5-8 minuuttia per puoli, kunnes saavutat halutun kypsyysasteen. Jos pannu on liian kuuma ja pihvit uhkaavat palaa, pienennä lämpöä hieman ja käännä pihvejä useammin.

Anna pihvien levätä leikkuulaudalla tai lautasella muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Kun olet valmis tarjoilemaan naudan filepihvit, pyöräytä reilu nokare valkosipulivoita pihvien päälle.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)