Hampurilaissämpylät - Rönkä - maussa on sen voima

Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Kauppalista

  • n. 200 g kädenlämpöistä vettä
  • 25 g voita
  • 1 kananmuna
  • 400 g vehnäjauhoja
  • 45 g sokeria
  • 8 g suolaa
  • 1 rkl kuivahiivaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • Seesaminsiemeniä (halutessasi)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hampurilaissämpylät

Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön, jotta ne ovat sopivan lämpimiä leivontaan. Mittaa kulhoon jauhot ja sekoita kaikki taikinan ainekset jauhoihin yleiskoneella, käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota 2 tunnin ajan. Tämän jälkeen taittele taikinaa pari kertaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile siitä 8 sämpylää. Asettele sämpylät uunipellille ja paina ne litteiksi, n. 7-8 cm halkaisijaltaan oleviksi kiekoiksi. Kohota sämpylöitä vielä liinan alla n. tunnin ajan, jotta ne kohoavat kuohkeiksi.

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä niin halutessasi. Paista sämpylöitä 15-18 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

VINKKI: jos haluat sämpylöistä vielä pehmeämpiä, voitele ne voisulalla heti kun otat sämpylät uunista.

Jäähdytä sämpylät ritilän päällä, jotta pohja ei enää paistu kuumalla pellillä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)