Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Kauppalista

  • n. 200 g kädenlämpöistä vettä
  • 25 g voita
  • 1 kananmuna
  • 400 g vehnäjauhoja
  • 45 g sokeria
  • 8 g suolaa
  • 1 rkl kuivahiivaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • Seesaminsiemeniä (halutessasi)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hampurilaissämpylät

Nämä hampurilaissämpylät on helppo valmistaa ja tuoreina ne maistuvat monin verroin paremmilta kuin kaupasta ostetut. Briossisämpylöitä muistuttavat hampurilaissämpylät eivät ole aivan yhtä makeita, sillä briosseissa yleensä käytetty maito on korvattu tässä reseptissä vedellä. Voit toki muokata reseptiä siten, että käytät veden sijaan maitoa, jolloin lopputulos on samankaltainen, mutta maito tuo pientä makeutta siitä pitäville.

Sämpylöiden valmistuksessa on tärkeää huomioida ainesten lämpötila. Liian lämmin neste saattaa aiheuttaa sen, että hiiva kuolee eivätkä sämpylät kohoa. Liian kylmä neste puolestaan johtaa siihen, että taikinan lämpeneminen ja siten myös kohoaminen ottaa enemmän aikaa. Myös voin ja kananmunien tulee olla huoneenlämpöisiä, sillä leivonta on varovaista kemiaa, johon vaikuttavat monet seikat – jopa ilmankosteus! 

Nämä hampurilaissämpylät ovat kuitenkin niin varmoja valmistaa, että seuraamalla reseptiä onnistut varmasti ja pian sinulla on edessäsi pellillinen muhkeita ja kauniita sämpylöitä, jotka saavat pian väliinsä vaikkapa herkulliset Rönkä Burger Grillipihvit!

Valmistusohje:

Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön, jotta ne ovat sopivan lämpimiä leivontaan. Mittaa kulhoon jauhot ja sekoita kaikki taikinan ainekset jauhoihin yleiskoneella, käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota 2 tunnin ajan. Tämän jälkeen taittele taikinaa pari kertaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile siitä 8 sämpylää. Asettele sämpylät uunipellille ja paina ne litteiksi, n. 7-8 cm halkaisijaltaan oleviksi kiekoiksi. Kohota sämpylöitä vielä liinan alla n. tunnin ajan, jotta ne kohoavat kuohkeiksi.

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä niin halutessasi. Paista sämpylöitä 15-18 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

VINKKI: jos haluat sämpylöistä vielä pehmeämpiä, voitele ne voisulalla heti kun otat sämpylät uunista.

Jäähdytä sämpylät ritilän päällä, jotta pohja ei enää paistu kuumalla pellillä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)