Hirvikäristys

Hirvikäristys

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä Hirvikäristys 300g
  • 50g voita
  • Suolaa
  • 8-12 katajanmarjaa
  • 6 salottisipulia
  • Vettä (tarvittaessa)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hirvikäristys

Rönkä Hirvikäristys on puhdasta riistaa pohjoisesta, jonka maku on täysin omanlaisensa. Valmiiksi ohuiksi viipaleiksi vuoltu hirvikäristys ei kaipaa puukkoa edes pakkauksen avaamiseen, vaan voit kypsentää käristyksen suoraan pakkauksesta. Salottisipuleita ei suotta pilkota käristyksen sekaan, vaan ne saavat antaa makua kokonaisina, ja niistä tulee haudutettaessa lempeän pehmeitä ja makeita, jotka voi popsia käristyksen mukana sellaisenaan. Mikäli katajanmarjan maku ei miellytä, voi ne huoletta korvata kokonaisilla maustepippureilla. Metsän kruunupää saa kuitenkin sopivasti lisää metsäistä makua ja tunnelmaa katajaisesta vivahteesta, joten suosittelemme kokeilemaan!

Valmistusohje:

Kuori ensimmäiseksi salottisipulit valmiiksi. Kuumenna valurautapata tai muu paksupohjainen pata korkealle keskilämmölle ja lisää pataan aluksi n. puolet voimäärästä. Lisää pataan ensin yksi paketillinen Rönkä Hirvikäristystä ja ruskista lihoja jatkuvasti käännellen. Lisää tässä vaiheessa myös kokonaiset salottisipulit sekä katajanmarjat. Kun lihat alkavat ruskistua, lisää loput voista ja toinen paketillinen hirvikäristystä, jatka ruskistusta.

Kun käristyslihat ovat ruskistuneet, mausta ne suolalla ja lisää tarvittaessa vettä, jos käristys näyttää kuivalta. Pienennä lämpötilaa niin, että käristys muhii hiljalleen. Jatka kypsentämistä hiljalleen n. 30-60 minuuttia ja valmista sillä välin perunamuusi aidoista lapin puikuloista, voista ja täysmaidosta. Mausta muusi suolalla ja tarjoile hirvikäristys perunamuusin, puolukkasurvoksen ja vaikka suolakurkkujen kera.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)