Hirvipyörykät - Rönkä - maussa on sen voima

Hirvipyörykät

Hirvipyörykät

Kauppalista

  • 300 g Rönkä hirvijauheliha

  • 300 g porsaan jauhelihaa

  • 1 sipuli raastettuna

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 kananmuna

  • ½ dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)

  • 2-3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

  • 2 tl kuivattua oreganoa

  • 1 tl timjamia

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hirvipyörykät

Sekoita kulhossa keskenään hirvijauheliha sekä porsaan jauheliha. Raasta sipuli suoraan kulhoon jotta saat myös sipulista irtoavat maukkaat nesteet talteen. Murskaa joukkoon myös valkosipuli.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se pankojauhojen ja mausteiden kanssa kulhoon ja sekoita hyvin. Anna taikinamassan levätä n. 10 minuuttia, jotta pankojauhot saavat turvota rauhassa. Esilämmitä samalla uuni 175°C asteeseen.

Muotoile taikinasta 3-4 cm halkaisijaltaan olevia pyöryköitä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pyöryköitä 30-40 minuuttia niiden koosta riippuen, kunnes pyöryköiden pinta on kauniin ruskea.

Voit tarjoilla hirvipyörykät sellaisenaan perunamuusin ja ruskeakastikkeen kera, tai käyttää niitä herkullisessa pastakastikkeessa!

VINKKI: voit valmistaa pyörykät myös air fryerissa, jolloin saat niihin rapeamman kuoren ja takuulla mehukkaan sisuksen!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)