Jauhelihaburritot

Jauhelihaburritot

Jauhelihaburritot

Kauppalista

  • 400g Rönkä Nautajauhelihaa (20%)

  • 2 rkl öljyä

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl kuminaa

  • 1 rkl korianteria

  • Ripaus cayennepippuria

  • 1 tl oreganoa

  • Ripaus hienoa sokeria

  • 1 rkl viinietikkaa

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 400 g mustapapuja

  • 8 tortillalevyjä

  • n. 500 g keitettyä riisiä

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Jauhelihaburritot

Keitä ensimmäiseksi riisi ohjeen mukaan.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä huuhtele pavut kylmällä vedellä. Kuumenna paistinpannu tai paistokasari keskilämmölle, lisää öljy sekä sipuli ja kuullota noin 8 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli sekä mausteet ja paista vielä noin minuutti. Lisää lopuksi jauheliha ja jatka paistamista kunnes liha on kypsää. Tämän jälkeen lisää sokeri, viinietikka ja tomaatit. Sekoita kaikki täytteet keskenään ja kuumenna poreilevaksi.

Hauduta vielä noin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisää mustapavut ja tarvittaessa loraus vettä, jos seos näyttää kuivuvan. Sekoittele ja hauduta noin 20 minuuttia.

Lämmitä tortillalevyt mikrossa tai pannulla, lisää lämpimälle levylle riisiä sekä lihatäytettä. Lisää mukaan muut omavalintaiset täytteet ja tee burritosta tiukka rulla. Tarjoile heti.

Täytteen lisäksi tarjolle kannattaa laittaa myös oman maun mukaan esimerkiksi avokadoa tai guacamolea, pilkottuja tomaatteja, salaattia, punasipulia, cheddarjuustoa ja chiliä.

Vinkki: Rulla pysyy kasassa hyvin, jos käärit sen folioon.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.