Jauhelihakeitto - Rönkä - maussa on sen voima

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 6-7 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 50 g pala juuriselleriä
  • 100 g pala lanttua
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 8-12 maustepippuria
  • Tuoretta persiljaa
  • Voita
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Jauhelihakeitto

Pese ja kuori juurekset ja pilko ne sopiviksi paloiksi. Juuriselleri, lanttu ja porkkanat kannattaa pilkkoa hieman pienemmiksi kuin perunat, sillä ne kypsyvät hieman hitaammin. Laita vesi kattilaan ja lisää juurekset. Kun neste kiehuu, lisää liemikuutiot ja maustepippurit.

Ruskista jauheliha voissa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää jauheliha sekä silputtu tuore persilja. Tarkista maku ja lisää mausteita (tai vettä) tarvittaessa.

Helppoa ja maukasta!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.