Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 6-7 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 50 g pala juuriselleriä
  • 100 g pala lanttua
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 8-12 maustepippuria
  • Tuoretta persiljaa
  • Voita
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on perinteinen, helppo ja maukas ateria, joka valmistuu paljon nopeammin kuin lihakeitto – jauhelihaa kun ei tarvitse esikeittää, paistaa tai paahtaa pitkiä aikoja ennen keittoon lisäämistä. Riittää kun ruskistat jauhelihan (voit halutessasi lisätä joukkoon myös silputun sipulin) ja lisäät sen keiton joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.

Tämä resepti kunnioittaa perinteitä, mutta voit helposti tehdä siitä oman näköisesi lisäämällä esimerkiksi tomaattipyreetä, erilaisia yrttejä tai pätkittyä spagettia minestrone-keiton tyylisesti. Lämpimän keiton kruunaa mahdollisimman tuore rieska, patonki tai ruisleipä, ja tuplaamalla ainesosien määrän saat valmistettua samalla vaivalla keittoa niin paljon, että siitä riittää seuraavan päivän lounaaksikin!

Valmistusohje:

Pese ja kuori juurekset ja pilko ne sopiviksi paloiksi. Juuriselleri, lanttu ja porkkanat kannattaa pilkkoa hieman pienemmiksi kuin perunat, sillä ne kypsyvät hieman hitaammin. Laita vesi kattilaan ja lisää juurekset. Kun neste kiehuu, lisää liemikuutiot ja maustepippurit. Keitä juureksia n. puolen tunnin ajan tai kunnes ne alkavat pehmentyä.

Ruskista naudan jauheliha voissa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää jauheliha sekä silputtu tuore persilja. Tarkista maku ja lisää mausteita (tai vettä) tarvittaessa.

Helppoa ja maukasta!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)