Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit

Kauppalista

  • 900 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • ½ dl korppujauhoja tai leipäkuutioita
  • 2 munaa
  • ½ dl maitoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvien valmistamisessa on monta koulukuntaa, eikä yhtä ainoata oikeaa menetelmää taida ollakaan. Kuitenkin perinteisten jauhelihapihvien taikinaan sekoitetaan sidosaineeksi kananmunaa, maitoa sekä niissä turvotettuja korppujauhoja, joiden ansiosta maku pehmenee, pihveistä tulee mehukkaita ja niitä valmistuu hieman enemmän samasta määrästä jauhelihaa. Burgeri-puristien mielestä hampurilaispihveihin ei kuulu jauhelihan lisäksi muuta kuin mausteita, mistä olemme varovaisesti samaa mieltä. Vaan jos valmistetaan perisuomalaiset jauhelihapihvit perunamuusin tai kermaperunoiden kumppaniksi, on tämä resepti lyömätön klassikko!

Voit silti valmistaa ne pannun lisäksi myös grillissä, sillä kananmunan ja korppujauhojen ansiosta nämä jauhelihapihvit pysyvät hyvin koossa paistamisen aikana.

Valmistusohje:

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maito sekä korppujauhot ja jätä ne turpoamaan n. 20 minuutiksi. Sekoita joukkoon naudan jauheliha sekä mausteet,

Jos valmistat pihvit etukäteen, muotoile taikinamassasta n. 1 cm:n paksuisia, kämmenen kokoisia pihvejä ja asettele ne tarjottimelle tai lautaselle siten, että pihvien välissä on leivinpaperi estämässä jauhelihapihvejä tarttumasta toisiinsa. Säilytä pihvit jääkaapissa tuorekelmulla peitettynä.

Jos taas paistat pihvit heti, kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja paista pihvit nopeasti suoralla lämmöllä. Pannulla paistaessasi kuumenna pannu myös riittävän kuumaksi ja lisää pannulle nokare voita tai tilkka öljyä, jotta saat pihveihin kauniin paistopinnan.

Helpot jauhelihapihvit valmistuvat myös uunissa: paista pihvejä 225°C asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Pihvien kypsennyksen aikana keität samalla perunat muusia varten ja pihvien vetäytyessä ehdit hyvin valmistaa muusin loppuun. Tarjoile salaatin ja suolakurkkujen kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)