Tähteä viidestä
(0 arviota)
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maito sekä korppujauhot ja jätä ne turpoamaan n. 20 minuutiksi. Sekoita joukkoon naudan jauheliha sekä mausteet,
Jos valmistat pihvit etukäteen, muotoile taikinamassasta n. 1 cm:n paksuisia, kämmenen kokoisia pihvejä ja asettele ne tarjottimelle tai lautaselle siten, että pihvien välissä on leivinpaperi estämässä jauhelihapihvejä tarttumasta toisiinsa. Säilytä pihvit jääkaapissa tuorekelmulla peitettynä.
Jos taas paistat pihvit heti, kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja paista pihvit nopeasti suoralla lämmöllä. Pannulla paistaessasi kuumenna pannu myös riittävän kuumaksi ja lisää pannulle nokare voita tai tilkka öljyä, jotta saat pihveihin kauniin paistopinnan.
Helpot jauhelihapihvit valmistuvat myös uunissa: paista pihvejä 225°C asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Pihvien kypsennyksen aikana keität samalla perunat muusia varten ja pihvien vetäytyessä ehdit hyvin valmistaa muusin loppuun. Tarjoile salaatin ja suolakurkkujen kera!