Kermakastike - Rönkä - maussa on sen voima

Kermakastike

Kermakastike

Kauppalista

  • 25 g voita
  • 1-1½ rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • Suolaa
  • Mausteita makusi mukaan
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kermakastike

Kuumenna paksupohjainen kasari keskilämmölle ja sulata voi kasarissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vispilällä, kunnes voista ja jauhoista syntyy paksu taikinamainen emulsio.

Lisää kermaa pieninä lorauksina jatkuvasti sekoittaen, jotta seos notkistuu ja koostumus pysyy tasaisena. Jos lisäät kaiken kerman kerralla, jauhot voivat paakkuuntua ja tasaisen kastikkeen aikaan saaminen on työläämpää.

Jatka kunnes olet lisännyt kaiken kerman. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla ja keittele kastiketta kokoon n. 10-15 minuutin ajan aina välillä sekoittaen.

VINKKI: jos haluat kastikkeeseen kiiltoa, lisää pieni nokare voita juuri ennen tarjoilua.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)