Kotikalja - Rönkä - maussa on sen voima

Kotikalja

Kotikalja

Kauppalista

  • 5 l vettä

  • 3 dl kaljamaltaita

  • 2½ dl sokeria

  • 1 tl hiivaa

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kotikalja

Kaada maltaat ja sokeri isoon astiaan, kaada kiehuva vesi päälle. Tarkasta ensin että astia kestää kiehuvaa vettä! Jos et ole varma, kaada vesi n. 60°C asteisena.

Aseta kansi löyhästi päälle (ei ilmatiiviisti!) ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Siivilöi kalja käymisastiaan.

Ota tilkka kaljaa ja sekoita siihen hiiva, kaada kaljatilkkanen hiivoineen käymisastiaan.

Anna kaljan käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Pullota ja siirrä jääkaappiin.

Kalja ei säily montaa päivää, joten valmista juoma sopivasti jouluksi ja käytä pian!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.