Lapinukon keitto

Aito käristyskeitto

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Aito Poronkäristys
  • ½ purjosipuli
  • 200 g viherpippurisulatejuustoa
  • 1 l lihalientä
  • 500 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 50 g voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Aito käristyskeitto

Lapinukon keitto on helppo valmistaa ja on jo tutuksi tullut juhlien pääruoka etenkin Lapin alueella. Poronkäristys, puikulaperunat ja täyteläinen sulatejuusto ovat niin lyömätön makuyhdistelmä, että vieraat suorastaan toivovat pääsevänsä nauttimaan tästä herkusta! Jos vieraita on tulossa enemmän, tuplaa keiton ainesosat niin ruokit kuuden hengen sijasta vaikkapa koko tusinan.

Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Halkaise, pese ja suikaloi myös purjo.

Käristä lihat valurautapannulla voissa, mausta suolalla ja lisää loppuvaiheessa myös purjo. Jatka ruskistamista niin, että purjo pehmenee hieman.

Keitä 1 l lihalientä ja kun liemi kiehuu, lisää juurekset. Keitä kunnes ne ovat hieman pehmenneitä ja lisää käristyslihat sekä purjo. Leikkaa sulatejuustosta siivuja ja laita ne keiton sekaan. Siivut liukenevat nopeammin kuin kokonainen sulatejuustoharkko.

Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)