Lihamureke - Rönkä - maussa on sen voima

Lihamureke

Lihamureke

Kauppalista

  • 900 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl pankojauhoja tai hienonnettua leipää (esim. ranskanleipä, paahtoleipä)
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl parmesaania
  • 3 tl oreganoa
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • Öljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lihamureke

Sekoita pankojauhot tai leivänmurut maidon kanssa kulhossa ja jätä turpoamaan n. 10 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipulit, kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja kuullota sipulisilppua öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Purista loppuvaiheessa valkosipulinkynnet sipulin joukkoon ja sammuta levy. Valkosipulimurska pehmenee juuri sopivasti jälkilämmöllä.

Poista Rönkä Naudan jauheliha pakkauksesta kätevästi repäisykohdasta. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kuullotetut sipulit, maito-leipäseos, raastettu parmesaani, kananmunat sekä mausteet.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka tai muu uunivuoka leivinpaperilla ja kaavi murekemassa vuokaan. Älä painele liiaksi, jotta murekkeesta ei tulisi liian tiivis.

Paista mureketta uunissa ala- tai keskitasolla 200°C asteessa n. 45 minuuttia. Tarkista murekkeen kypsyys ennen kuin poistat sen uunista. Kun otat murekkeen uunista, jätä se lepäämään n. 10 minuutiksi. Lepoajan jälkeen, kumoa mureke vuoasta ja leikkaa siitä paksuja viipaleita.

Tarjoile kermaperunoiden tai perunamuusin kera asiaankuuluvilla lisukkeilla, kuten suolakurkuilla, puolukkahillolla ja perinteisellä ruskeakastikkeella.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)