Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Mustapippuria
  • 2 kananmunan keltuaista
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko on suomalainen versio brittiläisestä klassikosta, joka tunnetaan nimellä Shepherd's pie. Piirakasta ei ole kuitenkaan kysymys, vaan mitä parhaimmasta uuniruoasta, joka lämmittää niin kehoa kuin mieltäkin. Etenkin lapset pitävät lihaperunasoselaatikosta sen yksinkertaisen mutta miellyttävän makupaletin ansiosta.

Kaiken ytimessä on kaksi tärkeää elementtiä: laadukas naudan jauheliha sekä herkullinen, hyvin valmistettu perunamuusi. Mutta jotta saisit uuniruoasta mehukasta, täytyy muusin joukkoon lisätä hieman enemmän maitoa (sekä kananmunan keltuaiset) kuin normaalia perunamuusia tehdessäsi.

Valmistusohje:

Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Mitkä tahansa jauhoiset perunat käyvät hyvin, mutta suosimme erinomaista Lapin puikulaa. Valuta perunoista vesi pois, haihduta perunoista viimeisetkin vedet pois lämpimällä levyllä valutuksen jälkeen, lisää voita, suolaa sekä maitoa ja valmista löysähkö perunamuusi.

Silppua sipuli hienoksi ja kuullota pannulla keskilämmöllä öljyssä. Lisää hetken kuluttua jauheliha ja ruskista huolellisesti. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Sekoita uunivuoassa jauheliha, perunamuusi ja kananmunan keltuaiset tasaiseksi seokseksi ja paista 200°C asteessa n. 45 minuuttia.

Tarjoile suolakurkkujen kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)