Lihapullat uunissa - Rönkä - maussa on sen voima

Lihapullat uunissa

Lihapullat uunissa

Kauppalista

  • 800 g Rönkä Nautajauheliha 20%
  • ½ dl pankojauhoja tai korppujauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 kananmunaa
  • Kourallinen persiljaa silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl murskattua punapippuria
  • 1 tl Italian yrtit -mausteseosta
  • 2 rkl raastettua parmesania
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lihapullat uunissa

Liota pankojauhoja tai korppujauhoja maidossa 15-25 minuuttia. Esilämmitä uuni 220°C asteeseen ja kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle oliiviöljy ja kuullota sipulisilppua kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.

Sekoita jauheliha, turvonneet jauhot ja kaikki muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinamassaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 3-4 cm halkaisijaltaan olevia lihapullia ja asettele ne parin sentin välein uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista lihapullia uunissa kunnes ne ovat kauniin ruskeita, 15-20 minuuttia.

Valmista halutessasi lihapullille oma suosikkikastikkeesi ja tarjoile pastan, perunoiden tai perunamuusin kanssa tai vaikka meatballsubina patongin välissä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.