Maksaa paahdetulla sipulilla

Maksaa paahdetulla sipulilla

Kauppalista

  • 500g Rönkä Naudan maksa (pala)
  • 3 dl täysmaitoa
  • 50 g voita
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Maksaa paahdetulla sipulilla

Viipaloi maksa ohuiksi, alle 1 cm:n leikkeiksi ja huuhtele ne juoksevalla vedellä. Taputtele viipaleet kuiviksi ja laita ne kulhoon. Kaada viipaleiden päälle maito ja kääntele hieman, jotta kaikki maksa on maidon peitossa. Maidon tarkoituksena on vähentää maksan kitkeryyttä, joten voit huoletta laittaa kulhon jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi ja kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle puolet voista ja ruskista sipulit pehmeiksi. Siirrä sipulit lautaselle ja lisää pannulle loput voista. Nosta hieman pannun lämpötilaa.

Mittaa vehnäjauhot laakealle lautaselle ja sekoita siihen suolaa ja pippuria maun mukaan.

Nosta maksaviipaleet yksi kerrallaan kulhosta ja kääntele vehnäjauhoseoksessa. Paista maksaviipaleet pannulla molemmin puolin ruskeiksi, jonka jälkeen lisää sipulit maksaviipaleiden päälle, laske pannun lämpötila takaisin keskilämmölle ja peitä kannella. Hauduta 5-10 minuuttia.

Tarjoile voissa rapeiksi paistettujen perunoiden kanssa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)