Merimiespihvit - Rönkä - maussa on sen voima

Merimiespihvit

Merimiespihvit

Kauppalista

  • 350 g Rönkä Merimiespihvit naturel
  • n. 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2,5-3 dl lihalientä
  • 2 sipulia
  • 1 dl olutta
  • Voita
  • 2-3 laakerinlehteä
  • Kokonaisia maustepippureita
  • Suolaa
  • Soijakastiketta
  • Rouhittua mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Merimiespihvit

Lämmitä uuni 200°C asteeseen.

Kuori perunat ja leikkaa niistä paksuja viipaleita. Paista merimiespihvit pannulla kauniin ruskeiksi ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Nosta pihvit sivuun ja kaada paistinpannulle lihaliemi ja anna kiehahtaa, jotta lihan maut saadaan talteen.

Kuori ja pilko sipulit reiluiksi siivuiksi tai isoksi silpuksi. Kuullota sipulit kevyesti ja heitä sekaan lopuksi loput mausteet sekä soijakastike.

Lado pataan kerros perunasiivuja, sitten pihvejä, lopuksi sipulia. Kokoa loput kerrokset samalla tavalla niin, että päällimmäisenä on perunoita. Kaada pataan siivilän läpi lihaliemi sekä sipuleiden haudutusliemi. Kaada lopuksi mukaan olut ja ripottele padan päälle laakerinlehdet ja maustepippurit. Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa ensin 45 minuuttia 200°C asteessa. Laske lämpötilaa 150°C asteeseen ja anna padan hautua uunissa vielä pari tuntia. Jos pata näyttää kuivuvan, lisää hieman nestettä kypsennyksen aikana.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)