Metsästäjän jauhelihapihvit - Rönkä - maussa on sen voima

Metsästäjän jauhelihapihvit

Metsästäjän jauhelihapihvit

Kauppalista

  • 300 g Rönkä Hirvijauhelihaa
  • ½ dl leipäkuutioita
  • 1 muna
  • ½ dl maitoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita paistamiseen

Sienikastike

  • 2 dl kuivattuja metsäsieniä (4 dl pakastettuja)
  • Vettä sienten liottamiseen
  • 2 dl kermaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Metsästäjän jauhelihapihvit

Liota kuivattuja sieniä vedessä 30-60 minuuttia. Valmista sillä välin pihvimassa.

Kaada maito, muna ja leipäkuutiot kulhoon. Anna turvota 15-30 minuuttia, jonka jälkeen lisää seokseen mausteet sekä jauheliha. Muotoile pihveiksi ja kuumenna paistinpannu keskilämmölle.

Paista pihvit voissa n. 4 minuuttia per puoli, paksuudesta riippuen. Nosta valmiit pihvit folion sisään vetäytymään.

Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja lisää voi. Kuullota sipulisilppua muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen valutetut sienet pannulle. Jatka kuullottamista, kunnes neste on haihtunut. Lisää kerma ja mausteet ja anna kastikkeen poreilla liedellä, kunnes se on paksuuntunut sopivasti.

Tarjoile pihvit kastikkeen sekä perunoiden kera, puolukkahilloa unohtamatta!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.