Kastike:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sulata Rönkä Härkäkäristys ja irrottele lihasiivut toisistaan. Sekoita riittävän isossa astiassa 1 tl öljyä, 1 tl soijakastiketta sekä 1 rkl maissitärkkelystä ja lisää joukkoon härkäkäristys. Sekoittele hyvin ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.
Kun lihat ovat saaneet marinoitua, laita ½ dl maissitärkkelystä uudelleensuljettavaan muovipussiin ja nostele valutetut härkäkäristyssiivut pussiin. Sulje pussi ja ravistele sitä, kunnes kaikki lihasiivut ovat saaneet pintaansa hieman maissitärkkelystä. Tämä tekee lihasta rapeakuorisen mutta sisältä mehukkaan paistovaiheessa.
Valmista seuraavaksi kastike etukäteen: sekoita fariinisokeri kuumaan veteen kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada joukkoon ½ dl soijakastiketta ja sekoittele. Nosta kastikepohja lieden vierelle odottamaan.
Kuumenna wokkipannu korkealle lämmölle ja lorauta pannuun reilusti öljyä. Paista lihasiivut pienissä erissä nopeasti ja nosta ruskistuksen jälkeen reikäkauhan avulla lautaselle odottamaan.
Kun kaikki käristyssiivut on ruskistettu, pilko sipuli lohkoiksi, laske wokin lämpötilaa hieman ja kuullota sipulilohkoja öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää seuraavaksi raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet sekä kuivatut chilit niin ikään murskattuina. Sekoittele muutaman sekunnin ajan ja kaada sen jälkeen esivalmisteltu kastikepohja pannulle. Anna kastikkeen poreilla muutaman minuutin ajan. Sekoita samalla 1 rkl maissitärkkelystä vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana kastikkeen sekaan jatkuvasti hämmentäen.
Kun kastike alkaa paksuuntua, nostele käristyssiivut takaisin pannulle ja lisää joukkoon vielä n. 2-3 cm pätkiksi leikatut kevätsipulinvarret. Kastikkeen tulisi olla niin paksua, että se tarttuu lihasiivuihin ja kauhaan, eikä oikeastaan ollenkaan nestemäistä.
Tarjoile heti keitetyn jasmiiniriisin kera!