Naudan sisäpaistipihvit pannulla

Naudan sisäpaistipihvit pannulla

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisäpaistipihvit 2 kpl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
  • Rypsiöljyä
  • Voita
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 3-4 tuoretta rosmariininoksaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan sisäpaistipihvit pannulla

Sisäpaisti on yksi mureimmista paisteista, minkä ansiosta siitä voit valmistaa lähes mitä tahansa - uunipaisti, grillipaisti, pataruoat, käristys, lehtipihvit tai sipulipihvit onnistuvat kaikki helposti ja vaivatta samasta osasta.

Naudan sisäpaistipihvit on valmiiksi leikattu sopivan paksuisiksi ja mureutettu täydellisiksi, jolloin sinun tehtäväksesi jää vain niiden paistaminen. Lehtipihviä paksummat mutta filepihviä ohuemmat sisäpaistipihvit kypsyvät nopeasti, joten kuuma pannu ja oikea ajoitus ovat ratkaisu täydellisten sisäpaistipihvien paistamiseen.

Näyttävät naudan sisäpaistipihvit tarjoillaan kastikkeen kera lohko- tai kermaperunoiden rinnalla. Voit huoletta valmistaa lisukkeet lähes valmiiksi asti, sillä itse pihvien paistaminen ei todellakaan vie aikaa!

Valmistusohje:

Ota naudan sisäpaistipihvit huoneenlämpöön vähintään 20 minuuttia ennen paistamista. Kuivaa pihvien pinnat huolellisesti ja litistä valkosipulinkynnet valmiiksi. Sinun ei tarvitse kuoria valkosipulinkynsiä lainkaan, sillä ne antavat vain makua, eikä niitä varsinaisesti ole tarkoitus syödä. Mausta pihvit suolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla ja sivele pihvien pintaan rutkalti rypsiöljyä.

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu kunnolla kuumaksi, siten että pannu jopa hieman savuaa kun lisäät siihen lorauksen rypsiöljyä. Jos pannusi on riittävän suuri, paista molemmat pihvit samanaikaisesti. Pienemmällä pannulla paista pihvit kahdessa erässä ja käytä puolet valkosipuleista ja rosmariininoksista per pihvi, jotta makuaineet eivät pala toisen pihvin aikana.

Nosta pihvit kuumalle pannulle ja liikuttele niitä muutaman sekunnin ajan, jotta ne eivät tartu pannuun kiinni. Ruskista ensin yhtä puolta 2 minuuttia, jonka jälkeen heitä pannulle reilusti voita, valkosipulinkynnet sekä rosmariininoksat. Käännä pihvit ja liikuttele jälleen muutaman sekunnin ajan. Ruskista toistakin puolta 2 minuuttia ja lusikoi samalla voita ja makuaineita pannulta pihvin päälle, jotta saat herkulliset maut esiin.

Nosta pihvit lepäämään ja halutessasi valmista paistoliemestä kastike: poista pannulta rosmariininoksat sekä valkosipulinkynnet, lisää pannulle ruokalusikallinen vehnäjauhoja, ruskista jauhot voissa ja kaada lopuksi joukkoon 2 dl kuohukermaa. Jos haluat, voit kaivella valkosipulinkynnet kuoristaan kastikkeen sekaan antamaan vielä vähän makua. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja tarjoile kastike pihvien päällä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)