Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen paistamista. Poista file pakkauksesta ja kuivaa lihan pinta. Hiero mausteita ulkofileen pintaan joka puolelle ja jätä maustumaan kunnes olet valmis ruskistamaan fileen.
Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Kuumenna valurautainen paistinpannu tai muu paksupohjainen, uuninkestävä pannu kunnolla kuumaksi (esimerkiksi 6-asteisella liedellä teholla 5). Ruskista naudan ulkofileen pinta kauttaaltaan pannulla voissa, jotta pinta paistuu kiinni. Ruskista 1-2 minuuttia per sivu, mutta älä kääntele liian tiheästi, vaan anna pinnan karamellisoitua. Kun olet ruskistanut kaikki sivut ja ulkofileen päät kunnolla, työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu uuniin. Kypsennä filettä kunnes paistomittarin lämpötila on 54-55°C astetta.
Nosta file uunista ja siirrä leikkuulaudalle lepäämään n. 10 minuutiksi ennen leikkaamista. Siivuta fileestä ohuita siivuja ja tarjoile maukkaiden perunoiden, herkullisen kastikkeen ja raikkaan salaatin kera!