New York Burger

New York Burger

Kauppalista

  • Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvi, 2 kpl
  • 2 isoa hampurilaissämpylää
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 sipuli
  • Dijon-sinappia
  • Paprikamajoneesia
  • Cheddaria tai amerikkalaista hampurilaisjuustoa
  • Suolakurkkusiivuja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

New York Burger

Hampurilaisissa täytteiden määrä ei aina ratkaise makua tai burgerin erinomaisuutta. Itse asiassa usein onkin niin, että vähemmän on enemmän, aivan kuten pizzankin suhteen. New Yorkissa luotetaan klassisiin diner-henkisiin hampurilaisiin, joiden keskiössä on laadukas täyslihapihvi, täyteläinen juusto sekä rouskuvaa rapeutta ja raikkautta tuovat kasvikset. Älä sorru kikkailuun tai muiden arvosteluun siitä, että burgerisi olisi tylsä tai siitä puuttuisi jotain - makua nimittäin on, ja ne kaikki ovat niin täydellisessä tasapainossa, että kovinkin epäilijä syö hampurilaisen lisäksi sanansa.

Nämä burgerit valmistuvat helpoimmin paistinpannulla, mutta voit toki myös grillata pihvit halutessasi. Tärkeintä on, että sulatat pihvit huolella etukäteen kaikessa rauhassa, etkä sorru liialliseen täytteiden tai kastikkeiden lisäämiseen. Luota prosessiin ja itseesi, nämä burgerit eivät kaipaa muuta kuin ehkä ne ranskalaiset rinnalleen!

Valmistusohje:

Ota Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvit jääkaappiin sulamaan n. 24 h ennen hampurilaisten valmistamista. Kun olet valmis kokkaamaan elämäsi parhaat amerikkalaiset burgerit, nosta pihvit vielä huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.

Kuori sipuli ja leikkaa siitä erittäin ohuita renkaita veitsellä tai mandoliinilla. Huuhtele sipulirenkaat tämän jälkeen kylmällä vedellä, jotta niiden kitkeryys hieman taittuu. Irrottele sipulirenkaat toisistaan vedessä, ja valuta sillä välin kun valmistat hampurilaiset.

Kuumenna iso, paksupohjainen paistinpannu korkealle keskilämmölle. Voitele hampurilaissämpylöiden halkaisu- eli sisäpinnat ohuesti voilla ja ruskista niitä pannulla voipuoli alaspäin n. 30 sekunnin ajan. Käännä sämpylät sen jälkeen ympäri ja paahda vielä toistakin puolta n. 30 sekuntia. Nosta sämpylät odottamaan.

Nosta paistinpannun lämpötilaa, lisää pannulle vielä pieni nokare voita ja nosta hampurilaispihvit pannulle ruskistumaan. Rouhi pihvien pinnalle mustapippuria ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä n. 1½-2 minuuttia, kunnes paistopinta on kauniin ruskea. Käännä pihvit, mausta myös ruskistettu puoli suolalla ja pippurilla, ja aseta paksut juustosiivut pihvien päälle. Peitä pannu kannella tai pihvit sopivan kokoisilla teräskulhoilla, jotta juusto sulaa paremmin. Ruskista jälleen 1½-2 minuuttia.

Levitä hampurilaissämpylöiden pohjapuolikkaille reilu teelusikallinen dijon-sinappia per sämpylä. Asettele sinapin päälle 4-5 suolakurkkuviipaletta. Levitä sämpylöiden kansien leikkuupinnalle paprikamajoneesia n. 2 teelusikallisen verran.

Nosta pihvit suolakurkkujen päälle, asettele pinnalle huuhdeltuja, valutettuja sipulirenkaita ja nosta sämpylöihin kannet päälle.

Tämä voi vaikuttaa vähäiseltä määrältä täytteitä, mutta jo ensimmäisellä puraisulla ymmärrät, kuinka kaikki tärkeät maut tulevat täydellisesti esille. Juomaksi kylmä cola ja rinnalle ranskalaiset, mikäli sinulla on normaalia suurempi nälkä!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)