Paahdetut porkkanat - Rönkä - maussa on sen voima

Paahdetut porkkanat

Paahdetut porkkanat

Kauppalista

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl rosmariinia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paahdetut porkkanat

Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Halutessasi voit kuoria porkkanat, mutta kuori antaa kivasti makua, joten toinen vaihtoehto on pestä porkkanat huolellisesti juuriharjalla.

Jos porkkanat ovat kovin suuria, ne kannattaa halkaista. Laita porkkanat kulhoon ja sekoita muiden ainesosien kanssa niin että mausteet leviävät porkkanoihin tasaisesti.

Levittele porkkanat uunivuokaan tai uunipellille ja paista niitä uunissa 20 minuuttia. Käännä porkkanat, laske lämpötilaa 175°C asteeseen ja kypsennä vielä n. 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja hieman ruskistuneita.

VINKKI!

Kokeile lisätä kypsennyksen loppuvaiheessa vuohenjuustonokareita tai pinjansiemeniä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.