Pekonilihamureke - Rönkä - maussa on sen voima

Pekonilihamureke

Pekonilihamureke

Kauppalista

  • 800 g Rönkä nautajauhelihaa (20%)

  • 2 sipulia

  • 1 vihreä paprika

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 pkt pekonia

Ketsuppikuorrute

  • 6 rkl ketsuppia

  • 2 rkl fariinisokeria

  • 1 tl paprikamaustetta

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pekonilihamureke

Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Silppua sipuli, vihreä paprika ja valkosipuli.

Sekoita kulhossa liha, sipuli, valkosipuli, paprika, Worcestershire-kastike, kananmunat, kaurahiutaleet, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta jämäkkä limppu ja aseta se paistovuokaan (pohjalle leivinpaperi). Kääri limppu pekonisiivuihin. Paista mureketta 50-60 minuuttia.

Lopuksi kuorruta mureke ketsuppikastikkeella ja paista vielä n. 15-20 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.