Pelmenit - Rönkä - maussa on sen voima

Pelmenit

Pelmenit

Kauppalista

Täyte

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • Suolaa
  • Pippuria

Taikina

  • 2 dl piimää
  • 1 rkl smetanaa
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1,7 l vehnäjauhoja
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pelmenit

Taikina valmistuu helpoiten yleiskoneella, mutta ellei sinulla ole sellaista, lihasvoima käy yhtä hyvin.

Sekoita piimä, smetana, vesi, munat ja suola kulhossa hyvin sekaisin. Lisää seuraavaksi puolet jauhoista ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Tämän jälkeen lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla kiinteämpää. Jätä taikina odottamaan sillä välin kun valmistat täytteen.

Kuullota ensin hienonnettu sipuli pannulla öljyssä. Laita jauhelihat kulhoon ja lisää kuullotettu sipuli sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile taikinasta jauhotetulla pinnalla pitkä, n. 3-4 cm paksu pötkylä. Leikkaa taikina saman kokoisiksi, n. 2 cm paksuiksi paloiksi ja pyöritä palloiksi.

Kauli pallot ohuiksi levyiksi, jälleen n. 4 cm halkaisijaltaan. Ota taikinalevy käteesi, laita reilu teelusikallinen täytettä levyn keskelle ja taita reunat yhteen, nipistele taikina napakasti kiinni sormenpäilläsi.

Kun olet taitellut kaikki pelmenit kiinni, kuumenna vesi isossa kattilassa ja mausta suolalla. Keitä pelmeneitä n. 3 minuuttia ja nostele reikäkauhalla puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle kuivumaan.

Pelmenit ovat valmiita syötäviksi ja ne voi tässä vaiheessa myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Kokeile myös ruskistaa pelmenit pannulla keittämisen jälkeen!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.