Taikina:
Täyte
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valmista ensin taikina: sekoita kananmuna, maito, sokeri, ruokasooda ja rypsiöljy isossa kulhossa tasaiseksi. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on joustavaa. Vaivaa tasaiseksi ja jaa 14-15 palloksi.
Kaulitse taikinapallot pyöreiksi, n. 15 cm halkaisijaltaan oleviksi levyiksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi 1½-2 rkl täytettä taikinalevyille. Rypytä taikinan reunat yhteen täytteen päälle joko pyöreiksi tai soikeiksi piirakoiksi. Muista jättää keskelle piirakkaa n. pikkusormen pään kokoinen reikä, jotta höyry pääsee poistumaan kypsennettäessä!
Muotoile kaikki piirakat uunipellille tai työtasolle ja peitä liinalla.
Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa. Öljyä tulee olla vähintään sen verran, että sen pinta ulottuu yli puoleen väliin piirakkaa. Nostele peremecit öljyyn reikäkauhalla, piirakan reikäpuoli alaspäin. Käännä piirakat kun taikina on kauniin ruskeaa ja varo rikkomasta taikinakuorta. Kypsennä näin molemmat puolet huolellisesti ja nosta kypsät piirakat talouspaperin päälle valumaan.
Peitä valmiit piirakat liinalla ja tarjoile kuumina smetanan kera!