Perinteinen jauhelihakastike

Perinteinen jauhelihakastike

Kauppalista

  • 900 g Rönkä Naudan jauheliha 10%

  • 2 sipulia

  • 50 g voita

  • 4 rkl vehnäjauhoja

  • 2  lihaliemikuutiota
  • 8-9 dl vettä
  • Rouhittua mustapippuria
  • Suolaa tarvittaessa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perinteinen jauhelihakastike

Meille suomalaisille perinteinen jauhelihakastike on se upean täyteläinen ja paksu ruskeakastike, jonka tuoksukin on omiaan herättämään ruokahalun ja lapsuusmuistot. Tavattoman yksinkertainen ja suoraviivainen ruoka, joka vain paranee mitä pidempään sitä hauduttaa. Ruskeakastiketta valmistettaessa on tärkeää huolehtia, että jauhot eivät pääse palamaan liian kuumalla tai kuivalla pannulla.

Tämän perinteisen jauhelihakastikkeen valtava etu on se, että se käy aivan yhtä hyvin pastan, keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa. Oli valintasi mikä hyvänsä, tämä herkku on taattu hitti kerrasta toiseen. Valmista siis suoraan kunnon annos käyttämällä reilumman kokoista, 900 g Rönkä Naudan jauhelihaa ja nauti vielä seuraavanakin päivänä!

Valmistusohje:

Hienonna sipulit ja kuumenna paistokasari korkealle lämmölle. Lisää pannulle puolet voista ja ruskista jauheliha sekä sipulisilppu, mausta mustapippurilla.

Siirrä jauheliha-sipuliseos erilliseen astiaan ja lisää tyhjälle pannulle loput voista. Ripottele voin sekaan vehnäjauhot ja ruskista jauhoja jatkuvasti sekoitellen, jotta ne eivät pala. Voit säädellä kastikkeen ruskeutta jatkamalla jauhojen ruskistamista pidempään. Kun jauhot ovat ruskistuneet sopivasti, kaada pannulle vettä pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Lisää lopuksi joukkoon lihaliemikuutiot ja siirrä jauheliha-sipuliseos takaisin pannulle.

VINKKI: Voit lisätä jauhot myös jauhelihan sekaan, mutta silloin jauhojen ruskistaminen voi olla haastavampaa.

VINKKI 2: Jos haluat täyteläisemmän lopputuloksen, korvaa puolet vedestä kermalla tai ruokakermalla.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)