Perinteinen kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan jauheliha 20%
  • 2 dl riisiä
  • 1 kg keräkaalia
  • 1-2 sipulia
  • 2 rkl siirappia
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Meiramia tai timjamia
  • 3-4 dl lihalientä
  • Öljyä
  • Korppujauhoja
  • Pekonia (valinnainen)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perinteinen kaalilaatikko

Kaalilaatikko kuului kouluiässä harvan herkkuihin, mutta aikuisiällä sitä alkaa usein suorastaan kaipaamaan. Helppo, maukas ja edullinen kaalilaatikko valmistuu vähällä vaivalla uunissa, ja sitä on helppo valmistaa isompi määrä kerralla.

Keitä riisi tai ohra suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta vedet pois kypsän riisin tai ohran seasta.

Ruskista Rönkä Naudan jauheliha öljyssä isossa padassa tai paistokasarissa. Jos haluat lisätä kaalilaatikkoon pekonia, silppua se hienoksi ja ruskista yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hienonna keräkaali ja sipulit riittävän hienoksi silpuksi. Lisää kaali- ja sipulisilppu jauhelihan joukkoon ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali alkaa pehmentyä hiukan.

Lisää seokseen riisi tai ohra, siirappi, lihaliemi sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Tarkista tässä vaiheessa maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle ohuesti korppujauhoja.

Paista kaalilaatikkoa uunissa 175°C asteessa 45-60 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua ja kaali on kunnolla pehmeää.

Tarjoile puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)