Perinteinen lihakeitto

Perinteinen lihakeitto

Kauppalista

  • 500g Rönkä Naudan Luuton keittoliha
  • 500-600g perunoita
  • 2-3 porkkanaa
  • ½ lanttu
  • n. 100g juuriselleriä
  • 1 iso sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • Kourallinen kokonaisia maustepippureita
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perinteinen lihakeitto

Aloita keittämällä lihat reilussa vedessä. Lisää kiehuvaan veteen suolaa ja kuori vaahto pinnalta. Keittele lihoja n. kahden tunnin ajan. Kun lihat ovat kypsiä eikä vaahtoa enää kerry, lisää kattilaan silputtu sipuli, maustepippurit ja laakerinlehdet.

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, lanttu sekä juuriselleri. Lisää juurekset kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

VINKKI: voit korvata osan suolasta lisäämällä keittoon lihaliemikuution, joka tuo enemmän makua keittoon. Jotkut tykkäävät lisätä myös tuoretta persiljaa hetki ennen tarjoilua.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)