Perinteinen poronkäristys

Perinteinen poronkäristys

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Poron paistikäristys
  • n. 50 g voita
  • Suolaa
  • Vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perinteinen poronkäristys

Perinteinen poronkäristys on aidointa, paljasjalkaisinta ja rehellisintä kotiruokaa mitä kuvitella saattaa. Kun raaka-aineet ovat kohdallaan, et tarvitse kaapillista mausteita, liemiä tai monimutkaisia lisukkeita. Laadukas poronliha, suola, voi ja vesi (sekin vain tarpeeseen) ovat kaikki, mitä perinteinen poronkäristys kaipaa. Maustepippuritkin ovat tulleet osaksi poronkäristystä vasta myöhemmin, aikoinaan saamelaisten padoissa porisivat vain nämä peruselementit.

Rönkä-poronlihatuotteet ovat peräisin lappilaisilta lähituottajilta. Toimitusketju on lyhyt ja lihan matka lautaselle mahdollisimman nopea. Siksi voit olla varma, että ostaessasi Rönkä Poron paistikäristystä ja muita poronlihatuotteitamme, saat pöytään aitoja Lapin makuja.

Valmistusohje:

Kuumenna valurautapata tai paksupohjainen kattila liedellä kuumaksi. Lisää voi ja sen jälkeen poron paistikäristys. Ruskista korkealla lämmöllä ja mausta sen jälkeen suolalla. Lisää hieman vettä, jotta käristys ei pääse kuivumaan (mutta ei niin paljon, että lihat peittyvät). Pienennä lämpöä niin, että liemi poreilee kevyesti ja hauduta kannen alla 30-60 minuuttia, kunnes käristys on sopivan mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä.

Voit valmistaa käristyksen myös uunissa hauduttamalla kaikkia aineksia padassa 150°C asteessa n. tunnin ajan välillä sekoitellen.

Halutessasi voit lisätä käristykseen kypsennyksen loppuvaiheessa olutta, viiniä tai kermaa. Myös sipuli sopii käristykseen mainiosti, samoin kokonaiset maustepippurit.

Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon tai -survoksen kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)