Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuumenna valurautapata tai paksupohjainen kattila liedellä kuumaksi. Lisää voi ja sen jälkeen poron paistikäristys. Ruskista korkealla lämmöllä ja mausta sen jälkeen suolalla. Lisää hieman vettä, jotta käristys ei pääse kuivumaan (mutta ei niin paljon, että lihat peittyvät). Pienennä lämpöä niin, että liemi poreilee kevyesti ja hauduta kannen alla 30-60 minuuttia, kunnes käristys on sopivan mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä.
Voit valmistaa käristyksen myös uunissa hauduttamalla kaikkia aineksia padassa 150°C asteessa n. tunnin ajan välillä sekoitellen.
Halutessasi voit lisätä käristykseen kypsennyksen loppuvaiheessa olutta, viiniä tai kermaa. Myös sipuli sopii käristykseen mainiosti, samoin kokonaiset maustepippurit.
Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon tai -survoksen kera!