Perinteinen puolukkahillo - Rönkä - maussa on sen voima

Perinteinen puolukkahillo

Perinteinen puolukkahillo

Kauppalista

  • 2 litraa puolukoita

  • 800g sokeria

  • 4dl vettä

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perinteinen puolukkahillo

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää sinne sokeri ja sekoittele kunnes sokeri on lähes kokonaan sekoittunut veteen. 

Lisää puhdistetut marjat. Mitä tarkemmin puhdistat marjat, sitä vähemmän kiviä ja keppejä valmiista hillosta löytyy

Keittele hilloa alhaisella lämmöllä noin puoli tuntia, välillä sekoittaen. Älä sekoita liikaa jotta hilloon jää myös hiukan rakennetta. Puolukkahillo räiskyy levylle helposti ja polttaa kuumana, ole varovainen ja säädä lämpötila sopivaksi jotta hillo hiukan poreilee muttei kiehu.

Kuori muodostunut vaahto hillon pinnalta reikäkauhalla ja tölkitä puhdistettuihin ja desinfioituihin tölkkeihin. Tölkit kannattaa desinfioida esim. uunissa. Samalla tölkit lämpenevät kuumiksi ja lämpötilaero kuuman hillon ja tölkin välillä ei ole liian suuri. Kylmä tölkki ja tulikuuma hillo voi halkaista tölkin!

Sulje tölkit heti ja anna jäähtyä. Säilytä tölkit jääkaapissa ja lisää aina pororuokien, maksaruokien ja veriruokien kaveriksi.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.