Sienikastike
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuullota pinaatti pienessä määrässä oliiviöljyä kunnes se pehmenee. Lisää voi, murskatut valkosipulinkynnet sekä ohuiksi renkaiksi leikattu purjo ja jatka kuullottamista, kunnes aromit irtoavat ja myös sipulit pehmenevät.
Laita pannulle jauhot ja sekoita hyvin, kunnes seos on paksuuntunut. Kaada joukkoon kerma ja sekoita jatkuvasti, kunnes saat paksua, kermaista kastiketta. Lisää parmesaaniraaste, sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat lihan.
Esilämmitä uuni 175°C asteeseen.
Aseta file leikkuulaudalle ja leikkaa se pitkittäin halki hieman yli puoliväliin niin, että file on edessäsi auki kuin kirja. Nuiji fileen molemmat puolet hieman ohuemmiksi. Levitä pinaattitäytettä fileen päälle, jättäen pari senttiä toisesta reunasta ilman täytettä. Rullaa file tiiviiksi rullaksi siten, että täytteetön reuna jää uloimmaksi. Sido keittiökäyttöön tarkoitetulla puuvillanarulla tiukaksi paketiksi. Sivele file lopuksi oliiviöljyllä ja hiero sen pintaan suolaa ja pippuria.
Nosta liha vuokaan (mieluiten ritilän päälle) ja kypsennä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta sen jälkeen uunin lämpötila 225°C asteeseen ja paista vielä n. 20-30 minuuttia. Nosta liha uunista ja anna sen levätä n. 15-20 minuuttia.
Valmista lopuksi kastike: sulata voi pannulla keskilämmössä, pilko sienet pannulle ja kuullota ne. Lisää sitten hienonnettu salottisipuli ja jatka kuullottamista. Kaada seuraavaksi pannulle punaviini ja anna kiehahtaa, jotta alkoholi haihtuu ja maut sekoittuvat (n. 5 minuutin ajan). Lisää ensin lihaliemi, sitten sinappi ja mausteet ja keitä vielä pari minuuttia. Lisää pieni voinokare hieman ennen tarjoilua antamaan kastikkeelle kiiltoa!
Siivuta fileestä annospaloja ja lusikoi päälle sienikastiketta. Tarjoile perunapyreen tai keitettyjen perunoiden kanssa!